IQ4Training

Microsoft Excel

Met de cursus Microsoft Excel leert u op een professionele wijze dit spreadsheetprogramma te gebruiken; niet slechts als veredelde rekenmachine, maar als een enorm veelzijdig pakket met ongekende mogelijkheden zoals het maken van grafieken, macro’s, budgets, diagrammen en databases.

2264 INGESCHREVEN STUDENTEN

Cursus Excel

Cursus Excel met templates en certificaat
In het Nederlandse bedrijfsleven is Microsoft Excel hét spreadsheetprogramma. Beheersing van dit programma is dan ook bij steeds meer banen een vereiste. Kennis van Excel is tevens uitermate geschikt voor het bewerken en bijhouden van financiële bedrijfsgegevens. Met de cursus Microsoft Excel leert u op een professionele wijze dit spreadsheetprogramma te gebruiken; niet slechts als veredelde rekenmachine, maar als een enorm veelzijdig pakket met ongekende mogelijkheden zoals het maken van grafieken, macro’s, budgets, diagrammen en databases.

Voor wie is de Excel cursus bestemd?

De cursus Excel is bestemd voor iedereen die een goede kennis van Excel wil hebben. De cursus houdt rekening met personen die nog geen ervaring hebben met Excel.

Structuur

Deze cursus bestaat uit vier hoofdstukken:

 1. Rekenen met Excel
 2. Functies en grafieken
 3. Excel als database
 4. Subtotalen, draaitabellen en macro’s

Daarnaast is er een werkboek met functies

Waarom deze cursus volgen?

 • De cursus is zeer toegankelijk om te volgen
 • Te volgen op eigen tempo
 • Concrete voorbeelden
 • Gratis Excel templates voor o.a. marketing budget management, social media kalenders en nog 16 andere templates!

Bij deze cursus worden 9 Online Marketing templates in Excel aangeboden

 1. Monitor Online Marketing Projecten en projectkosten

Terwijl de marketing budgetten van bedrijf tot bedrijf variëren, is de behoefte aan structuur en een duidelijk gevoel van afstemming tussen uw doelstellingen en uw uitgaven van essentieel belang. Om ervoor te zorgen dat je altijd voorbereid bent op onverwachte kosten, is het belangrijk dat je niet alleen het toewijzen van je budget zorgvuldig en correct houdt, maar ook dat je bezig bent met het bijhouden van hoe dicht je je moet vasthouden aan je geprojecteerde kosten.

Als u een puinhoop aan het einde van de maand of kwartaal wilt vermijden is het verstandig om een kijkje nemen in deze verzameling van 8 marketing budget templates. Deze zijn ontworpen om u te helpen bij het beter besteden van uw marketing budget. Van product marketing, website redesign, content marketing tot en met evenementen; deze templates dienen als leidraad voor marketeers om hun uitgaven te visualiseren en te volgen en om hoge uitgaven te voorkomen. De collectie bevat ook een algeheel (‘master’) marketing budget template. Deze helpt u, op maand –en kwartaalbasis, een hoog niveau van visualisatie van uw marketing budget te genereren.

 1. Kalender voor Content Marketing

Bloggen speelt een belangrijke rol in uw vermogen om bezoekers te trekken en leads naar uw website te realiseren. Maar het beheren van een blog is makkelijker gezegd dan gedaan.

Als u worstelt met ideeën, consistentie, of gewoon een ontbrekende organisatie structuur, dan kan een redactionele kalender vaak dienen als de oplossing die u nodig heeft. Deze redactionele kalender is er voor om uw blogs te heroriënteren en het genereren van nog meer verkeer en leads door middel van uw eigen content te stimuleren en in kaart te brengen. Visualiseer de blog posts die je van plan bent om te publiceren in een bepaalde week of maand; dit maakt het makkelijker om: overkoepelende thema’s te definiëren, ideeën bij te houden, het bijdrage beheer te managen en het prioriteren van strategische distributie.

Gebruik deze redactionele kalender template als uitgangspunt voor het bijhouden van al uw zakelijke content. Het zal u helpen bewuster te worden van: onderwerp selectie, klant informatie, trefwoord insluitsels en CTA uitlijning.

 1. Online marketing SMART doelen Template

Of u bezig bent met het plannen van een nieuw jaar, kwartaal, of maand, het definiëren van duidelijke doelen is belangrijk voor het sturen van uw marketing prioriteiten en inspanningen.

Heeft u niet alleen hulp nodig bij het definiëren van marketing doelen, maar ook hoe u ze echt moet bereiken? Begin dan met deze SMART-doel planning template. Deze is geworteld in specificiteit, meetbaarheid, haalbaarheid, relevantie en tijdigheid. Deze zal u en uw team helpen om uw grootste marketing behoeften in kaart te brengen.

 1. SEO Template

Als het gaat om SEO is er veel wat marketeers moeten onthouden om überhaupt resultaten te zien. Zoekmachines die constant aan ontwikkeling onderhevig zijn en veranderingen van algoritmes die plaatsvinden, kunnen ertoe leiden dat uw huidige SEO strategie op zijn kop wordt gezet. Je ziet al snel de bomen door het bos niet meer. Hierdoor is het risico dat vernieuwde SEO strategie wordt uitgesteld. SEO mag echter nooit mogen behandeld als een bijzaak.

Als u aan het zoeken bent voor oplossing, gebruik dan deze handige SEO template die gemaakt is in Excel. Deze template is ontworpen om het procesmanagement van uw SEO inspanningen veel makkelijker te maken. Marketeers kunnen deze template gebruiken om hun strategie stap voor stap in kaart te brengen. De focus bij deze template richt zich niet alleen op zoektermen maar ook op SEO ‘’best practices’’. In deze template bevinden zich ook tips en trucs om nuances te identificeren en de productiviteit te verhogen.

 1. Google Adwords Template

Als uw Google Adwords campagnes van hoge kwaliteit zijn, dan weet u dat deze niet bepaald eenvoudig zijn om te maken. Om zoveel mogelijk waar voor je geld te krijgen moet je verschillende campagnes (met variaties) opzetten met verschillende advertentie groepen. Al deze campagnes hebben ook een andere inhoud en zij wijken enigszins van elkaar af. Als het goed is volgt u ook uw eigen campagnes om na te gaan welke campagnes wellicht beter stopgezet kunnen worden, welke campagnes nog bijgeschaaft moeten worden en in welke campagnes nog meer moet worden geïnvesteerd.

Bovenstaande klinkt misschien als een hoop om bij te houden. Neem een diepe adem en wees gerust. Deze Google AdWords template zorgt ervoor dat u bovenop uw zaken zit wat betreft uw Google AdWords campagnes! Het zal u helpen fouten te ontdekken en best practices te implementeren voor iedere lopende campagne. Deze template sluit goed aan bij de SEO template die u misschien ook al gebruikt.

 1. Social Media Template

Dankzij de blogging editorial kalender en de Google AdWords templates zou u nu al goed op weg moeten zijn om clicks te genereren. Om ook op social media meer actief te worden is het volgende template ontworpen.

De social media kalender template is de perfecte tool om uw social media marketing te stroomlijnen. Wanneer u Excel gebruikt om aparte werkbladen te maken voor elk sociaal netwerk dat u gebruikt, zult u in staat zijn om een ​​opslagplaats van content bij te houden. Dit zorgt ervoor dat je altijd iets hebt om te posten op social media.

 1. Sales Template

Een SLA (service level agreement) is een contract dat de verwachtingen definieert van het sales team voor de marketing leads. Een SLA definieert ook de verwachtingen definieert van de marketing team voor hoe de sales team met deze leads omgaat.

Met dit aanpasbare SLA template heeft u de informatie in huis om conflicten te reduceren en om een concrete maandelijkse doelen te stellen om leads te genereren. Met deze SLA template kan u ook uw lead generatie volgen en meten, waardoor u  makkelijk kan inzien hoeveel sales er echt gemaakt worden tegenover de hoeveelheid leads die binnenkomen.

 1. Meten en registreren van online verkeer naar uw website

U moet een doelstelling opstellen met betrekking tot uw leads, maar u weet niet waar u moet beginnen. Als u dat heeft gedaan, moet u uitzoeken hoeveel traffic er nodig is op uw website om die doelstelling te behalen. Echter weet u nu niet hoe u nu te werk gaat en welke aanpak hiervoor het beste is.

Het klinkt alsof u hulp kunt gebruiken bij het opstellen van leads –en traffic doelstellingen. Gelukkig is hier een simpele en intuïtieve template voor gemaakt. U hoeft deze nummers zelf niet te berekenen; deze template is gemaakt om de wiskundige elementen zelf te berekenen en om u een duidelijk beeld te geven van wat u moet volbrengen om uw traffic –en leads doelstellingen te behalen.

 1. Online Marketing Rapportages

Excel spreadsheets kunnen gebruikt worden om uitgebreide rapportages van de marketing statistieken te maken. Deze kunnen vervolgens naar andere werknemers gestuurd worden.

Om uw rapportages eenvoudiger te maken raden wij u aan om deze maandelijkse marketing metrics template te downloaden. Iedere maand kunt u deze updaten om de meest recente maandelijkse bezoekers, leads, klanten en conversie aantallen te noteren. Vanaf hier heeft u alles wat nodig is om nauwkeurig in de gaten te houden welke marketing kanalen het beste presteren.

Voorbeeld video

 

Tip: Nog meer leren over Excel? Volg de specialistische cursus (Engels): https://iq4training.nl/course/microsoft-excel/

Cursusoverzicht

Excel – Algehele intro
Excel – Hoofdstuk 1 Intro
Excel – Hoofdstuk 1.1 Cellen selecteren
Excel – Hoofdstuk 1.2 Gegevens invoeren
Excel – Hoofdstuk 1.3 Kolombreedte en Rijhoogte aanpassen
Excel – Hoofdstuk 1.4 Optellen
Excel – Hoofdstuk 1.5 Horizontaal en verticaal uitlijnen
Excel – Hoofdstuk 1.6 Formules kopiëren
Excel – Hoofdstuk 1.7 – Delen en vermenigvuldigen
Excel – Hoofdstuk 1.8 Rijen en kolommen invoeren
Excel – Hoofdstuk 2 Intro
Excel – Hoofdstuk 2.1 Percentages invoeren
Excel – Hoofdstuk 2.2 Absolute verwijzingen in formules
Excel – Hoofdstuk 2.3 Formules met celnamen deel 1
Excel – Hoofdstuk 2.3 Formules met celnamen deel 2
Excel – Hoofdstuk 2.4 Cellen samenvoegen en randen aanbrengen
Excel – Hoofdstuk 2.5 Afdrukvoorbeeld bekijken
Excel – Hoofdstuk 2.6 Functies gebruiken
Excel – Hoofdstuk 2.7 – Voorwaardelijke opmaak
Excel – Hoofdstuk 2.8 Grafieken maken deel 1
Excel – Hoofdstuk 2.8 Grafieken maken deel 2
Excel – Hoofdstuk 2.9 Grafieken aanpassen deel 1
Excel – Hoofdstuk 2.9 Grafieken aanpassen deel 2
Excel – Hoofdstuk 2.9 Grafieken aanpassen deel 3
Excel – Hoofdstuk 2.10 Doelzoeken
Excel – Hoofdstuk 3 Intro
Excel – Hoofdstuk 3.1 Titels blokkeren
Excel – Hoofdstuk 3.2 Data sorteren
Excel – Hoofdstuk 3.3 Meervoudig sorteren
Excel – Hoofdstuk 3.4 Gegevens filteren
Excel – Hoofdstuk 3.5 Filtercriteria
Excel – Hoofdstuk 3.6 Rekenen met datums
Excel – Hoofdstuk 3.7 De huidige datum gebruiken
Excel – Hoofdstuk 3.8 Werkbladen afdrukken
Excel – Hoofdstuk 3.9 Kop- en voetteksten
Excel – Hoofdstuk 3.10 Afdrukbereik instellingen
Excel – Hoofdstuk 4 Intro
Excel – Hoofdstuk 4.1 Reeksen maken
Excel – Hoofdstuk 4.2 Keuzelijsten deel 1
Excel – Hoofdstuk 4.2 Keuzelijsten deel 2
Excel – Hoofdstuk 4.3 Invoer controleren
Excel – Hoofdstuk 4.4 Subtotalen berekenen deel 1
Excel – Hoofdstuk 4.4 Subtotalen berekenen deel 2
Excel – Hoofdstuk 4.5 Draaitabellen maken
Excel – Hoofdstuk 4.6 De draaitabel bijwerken
Excel – Hoofdstuk 4.7 De draaitabel filteren deel 1
Excel – Hoofdstuk 4.7 De draaitabel filteren deel 2
Excel – Hoofdstuk 4.8 Macro’s maken en gebruiken deel 1
Excel – Hoofdstuk 4.8 Macro’s maken en gebruiken deel 2
Excel – Hoofdstuk 4.9 Werkmappen met macro’s opslaan en openen deel 1
Excel – Hoofdstuk 4.9 Werkmappen met macro’s opslaan en openen deel 2
Excel – Hoofdstuk 4.10 Macro’s verwijderen
Excel – Excel cursus einde
Werkboek
Werkboek Excel functies
Gratis E-book Excel
Microsoft Office – Gratis E-books
Excel Templates
Excel Templates
Excel – Links
Excel Hacks - Geavanceerde training (deel)
Excel Hack training – promo
Excel examen
Excel toets

Cursusbeoordelingen

 1. Edwin schreef:

  Zeer leerzaam
  De basis dingetjes wist is wel met Excel, alleen het maken van reeksen en macro’s heeft mij weer een stuk wijzer gemaakt!

 2. J. schreef:

  Denk je excel goed te beheersen, zijn er toch nog dingen die je niet wist. Aanrader.

 3. Marcel Dubois schreef:

  Handige, online cursus met eenvoudige toelichting en naslagwerken.
  Afsluitend examen is nuttig

 4. Frans schreef:

  Excel cursus
  De cursus is leuk voor mensen die nog nooit iets met Excel hebben gedaan. Voor mensen die er wel al iets mee doen of er mee werken is het een redelijke opfris cursus. Cursus is 1 jaar geldig, maar je kan het in een dag doen.

 5. Jan schreef:

  Excell cursus
  De cursus is leuk voor mensen die geheel nog nooit iets met excell hebben gedaan. Voor mensen die er wel al iets mee doen of er mee werken is deze cursus zonde van het geld en je tijd. Cursus is 1 jaar geldig, ik deed deze in 4 dagdelen.

 6. Sanne schreef:

  erg leerzaam! leuk om te doen ook

 7. Ellen schreef:

  Goede, leerzame cursus
  Ondanks al een behoorlijke kennis van Excel te hebben, hier toch een aantal dingen bijgeleerd. Goede en makkelijke uitleg!

 8. Gea schreef:

  leuke leerzame cursus,
  voor leken duurt hij wel langer dan anderhalf uur

BESTEL DEZE CURSUS
 •  99,95  79,95
 • 12 maanden